Vzdělanostní struktura trhu práce - Ulrychová, Helena; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vybíralová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Vzdělání je důležitou složkou sociálního a ekonomického vývoje a podstatným faktorem, který má vliv na zařazení každého jedince do společnosti. Diplomová práce se zaměřuje na spojení vzdělávací soustavy s trhem práce. Teoretická část se zabývá systémem vzdělávání a vizí vzdělávací politiky, která by měla odrážet celospolečenské požadavky v dlouhodobém horizontu. Vzdělávací soustava je přímo propojena s trhem práce. Absolventi, kteří přichází na trh práce hledat své uplatnění, jsou specifickou skupinou. Jejich možnost nabídky práce vychází především z ukončeného stupně vzdělání a z vystudovaného oboru. Poptávka po jejich kvalifikaci není často v souladu s nabídkou, čímž se na trhu práce stávají ohroženou skupinou. Cílem diplomové práce je analýza regionálního trhu práce absolventů na Nymbursku. V rámci práce bylo provedeno dotazníkové šetření mezi studenty a žáky středních škol v regionu. To mělo ukázat motivy volby studovaného oboru a přístup budoucích absolventů k hledání prvního a dalšího zaměstnání.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses