Management diverzity se zaměřením na problematiku genderu v organizacích - Roubíček, Jan (2011)
Tato diplomová práce zahrnuje teoretická východiska historického a biologického charakteru k problematice genderové diverzity v organizacích, stejně jako polemiku s zažitými východisky managementu diverzity a rovných příležitostí. V práci je prezentován dotazníkový průzkum na toto téma provedený u respondentů ve třech vybraných organizacích působících v ČR.