Vykazování budov podle IFRS a českých účetních předpisů - Šebková, Kateřina; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá vykazováním budov dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a pak následně dle české účetní úpravy. Část zabývající se IFRS je zaměřena na vykazování budov dle těchto standardů: IAS 16, IAS 40, IFRS 5 a IAS 36. Obsahem další části věnující se české účetní úpravě je pak účetní řešení budov zejména dle Českého účetního standardu č. 013. Následně jsou obě účetní úpravy srovnány. Posledná část práce je věnována výzkumu, jehož základem je rozbor účetní závěrek zvoleného vzorku účetních jednotek obchodních společností.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses