Analýza současných trendů na trhu mobilních komunikací na příkladu společnosti Vodafone - Jirman, Tomáš; Král, Petr, 1979-; Bockstefel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce si za cíl klade zpracovat analýzy aktuálních trendů na trhu mobilních komunikací a tyto výsledky poté využit pro zhodnocení současné pozice společnosti Vodafone Czech Republic a její marketingové komunikace na trhu mobilních komunikací v České republice. Analytická část práce se zaměřuje na lokální telekomunikační trh, regulační prostředí a marketingovou komunikaci popisované společnosti. Na základě těchto poznatků jsou pak rovněž definovány současné trendy na trhu mobilních komunikací a z nich poté odvozeny prognózy budoucího vývoje celého trhu. Vzhledem ke specifické povaze tohoto trhu, jsou jednotlivé analýzy založené na interních informacích získaných přímo ze zkoumané společnosti, což je pro tuto práci velkým přínosem, jelikož stanovené závěry jsou podloženy reálnými tržními údaji. Práce rovněž vychází z výzkumných metod prováděných mezi zákazníky jednotlivých mobilních operátorů, přičemž jejich cílem bylo zjištění postoje zákazníka k novým technologiím nebo povědomí o značce operátora či jeho marketingové komunikaci.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses