Konkurence v regulatorice implementace BASEL II v Kanadě - Hořánková, Kristýna (2012)
Předmětem diplomové práce s názvem "Konkurence v regulatorice: Implementace BASEL II v Kanadě" je analýza zavedení basilejských opatření o kapitálové přiměřenosti BASEL II v kanadském bankovním sektoru. Dokážeme, že ekonomická stabilita, vysoká koncentrace bankovního sektoru a jednoduchý systém regulace a dohledu mohou být pro bankovní trh konkurenční výhodou. Analýza je založena na komparaci implementace BASEL II v Kanadě, USA a Evropské unii.