Analýza webových stránek vybraných univerzit ekonomického směru - Zeckarias, Simon (2010)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou stránek vybraných univerzit. V první části práce jsou uvedena teoretická východiska týkající se komunikace obecně, webových stránek, jejich historie a jejich technických specifik. Dále jsou uvedeny charakteristické vlastnosti komunikace po webu a jsou zde shrnuty rysy současné situace a budoucího vývoje. V další části je blíže rozebrána povaha aspektů, meyi které patří použitelnost, informační architektura, přístupnost, design a vzhled. Navazující část práce řeší testování použitelnosti. Další významnou kapitolou je kapitola týkající se výběru kritérií. Po výběru tří univeryit byly tyto univerzity představeny, popsány analzyovány podle dříve vybraných kritérií. V závěru práce je uvedeno konečné porovnání stránek vybraných univerzit a především návrh modifikací webu stránek Vysoké školy ekonomické v Praze.