Analýza webových stránek vybraných univerzit ekonomického směru - Zeckarias, Simon; Toman, Prokop, 1942-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou stránek vybraných univerzit. V první části práce jsou uvedena teoretická východiska týkající se komunikace obecně, webových stránek, jejich historie a jejich technických specifik. Dále jsou uvedeny charakteristické vlastnosti komunikace po webu a jsou zde shrnuty rysy současné situace a budoucího vývoje. V další části je blíže rozebrána povaha aspektů, meyi které patří použitelnost, informační architektura, přístupnost, design a vzhled. Navazující část práce řeší testování použitelnosti. Další významnou kapitolou je kapitola týkající se výběru kritérií. Po výběru tří univeryit byly tyto univerzity představeny, popsány analzyovány podle dříve vybraných kritérií. V závěru práce je uvedeno konečné porovnání stránek vybraných univerzit a především návrh modifikací webu stránek Vysoké školy ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses