Fundamentální analýza na příkladu společnosti Morgan Sindall - Martínek, Stanislav (2011)
Cílem diplomové práce je rozebrat vstupy a metody, které používá fundamentální analýza a to jak teoreticky, tak na konkrétním příkladu britské stavební společnosti Morgan Sindall. První a druhá část diplomové práce jsou věnovány analýze podniku. V první části jsou rozebrány jednotlivé fundamenty na podnikové úrovni, v druhé potom metody fundamentální analýzy za účelem určení vnitřní hodnoty akcie. Třetí a čtvrtá část pojednávají o odvětvových a globálních faktorech, které působí na cenu akcií Morgan Sindall, včetně regresní analýzy globálních faktorů a zhodnocení jejich vlivů na kurz akcie. V závěru práce je na základě dílčích výsledků jednotlivých úrovní fudnamentální analýzy, formulováno investiční doporučení k akciím Morgan Sindall.