Fundamentální analýza na příkladu společnosti Morgan Sindall - Martínek, Stanislav; Musílek, Petr, 1965-; Kuklik, Robert G.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je rozebrat vstupy a metody, které používá fundamentální analýza a to jak teoreticky, tak na konkrétním příkladu britské stavební společnosti Morgan Sindall. První a druhá část diplomové práce jsou věnovány analýze podniku. V první části jsou rozebrány jednotlivé fundamenty na podnikové úrovni, v druhé potom metody fundamentální analýzy za účelem určení vnitřní hodnoty akcie. Třetí a čtvrtá část pojednávají o odvětvových a globálních faktorech, které působí na cenu akcií Morgan Sindall, včetně regresní analýzy globálních faktorů a zhodnocení jejich vlivů na kurz akcie. V závěru práce je na základě dílčích výsledků jednotlivých úrovní fudnamentální analýzy, formulováno investiční doporučení k akciím Morgan Sindall.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses