Rozvojová spolupráce jako aspekt prevence konfliktů v Africe - Kropáček, Michal; Kváča, Vladimír, 1977-; Pavlicová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce se zabývá celosvětově diskutovaným tématem možného vlivu rozvojové spolupráce na prevenci konfliktů v Africe. V návaznosti na teoretickou a historickou analýzu příčin a průběhu vybraných konfliktů 11 států Subsaharské Afriky upozorňuje tato práce přes několik konkrétních příkladů na různé, často nepředpokládané dopady rozvojových programů na africkou společnost. Z dílčích závěrů, s jasnou geografickou vázaností, dále formuluje metodou neúplné indukce hodnocení a doporučení pro další proaktivní změny v rozvojových politikách.
Vedoucí práce: Vladimír Kváča
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses