Budování světového partnerství pro rozvoj v současné subsaharské Africe. - Macháčková, Jana; Kváča, Vladimír, 1977-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá 8. cílem Rozvojových cílů tisíciletí, který nese název "Budování světového partnerství pro rozvoj" a sleduje jeho naplňování v regionu subsaharské Afriky. Důraz je kladen zejména na tři významné oblasti spadající pod 8. rozvojový cíl, a těmi jsou oficiální rozvojová pomoc, přístup rozvojových zemí na trhy rozvinutých zemí a vnější zadluženost rozvojových států. Cílem práce je zachytit dosavadní vývoj v rámci těchto oblastí pomocí vybraných oficiálních indikátorů stanovených Organizací spojených národů, porovnat jejich aktuální vývoj s výchozím rokem 1990 a na základě dostupných dat z posledních tří let posoudit možný budoucí pokrok v uvedených oblastech. Součástí práce je i případová studie vybraných zemí subsaharského regionu, Ghany a Lesotha.
Vedoucí práce: Vladimír Kváča
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses