Přínos kohezní politiky ke snižování energetické náročnosti prostředí v České republice - Yonová, Kateřina (2011)
Diplomová práce hodnotí přínos kohezní politiky ke snižování energetické náročnosti a k zachování atraktivního prostředí na území České republiky. Cílem je prozkoumat prostorové rozložení schválených finančních prostředků z oblastí podpor, týkajících se energetických úspor. Hlavní důraz je kladen na Operační program Životní prostředí -- prioritní osu Udržitelné využívání zdrojů energie a Operační program Podnikání a inovace -- prioritní osu Efektivní energie, které jsou předmětem analýzy. Další podstatnou částí práce je nástin podoby budoucí kohezní politiky po roce 2013.