Reengineering procesů podnikatele - Sovka, Michal (2011)
Cílem této diplomové práce je provést radikální přesmyslení procesů podnikatele za podpory IS pro dosažení vyšší efektivnosti prováděných procesů. Ústředním bodem pro podporu procesů podnikatele je jeho vlastní IS. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. První část se věnuje teoretickému pohledu na reengineering podnikových procesů. Nejprve je vymezen pojem podnikový proces a jeho kategorizace z hlediska důležitosti a účelu procesů. Následně je věnována detailní pozornost zlepšování podnikových procesů a vývoji procesů v organizaci. První část práce završuje metodický postup modelování podnikových procesů a popis notací využitých v praktické části práce. Druhá část práce je zaměřena na řešení konkrétního praktického problému. Po úvodu do problému jsou identifikovány a specifikovány procesy podnikatele, které jsou detailněji namodelovány pro jejich následnou analýzu. Na závěr práce je navrženo nové využití IS jako řešení nalezených neefektivností a jejich dopad na změnu procesů podnikatele.