Veřejné zakázky v oblasti ICT - Dvořáková, Jitka (2011)
Práce je zaměřena na analýzu problematické situace zadávání veřejných zakázek v oblasti ICT. Obsahově je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se věnuje historickému vývoji z hlediska právního ošetření a definování základních pravidel v rámci zadávání veřejných zakázek. V rámci historického exkurzu je vložena kapitola věnující se navrhované novele zákona o veřejných zakázkách, která vypichuje hlavní body, které zásadně ovlivňují a mění budoucí proces zadávání. Druhá část je prakticky orientována a začíná elektronizací veřejných zakázek a dále se soustředí na praxi zadávání. Současně jsou v této části práce definovány jak správní delikty zadavatelů tak i dodavatelů. Hlavním těžištěm práce je analýza nejzávažnějších kauz zadávání veřejných zakázek v oblasti ICT a definování největších chyb, ke kterým dochází. Současně jsou v této části práce nastíněny návrhy, jak situaci řešit.