Veřejné zakázky v oblasti ICT - Dvořáková, Jitka; Svatá, Vlasta, 1952-; Juříček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce je zaměřena na analýzu problematické situace zadávání veřejných zakázek v oblasti ICT. Obsahově je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se věnuje historickému vývoji z hlediska právního ošetření a definování základních pravidel v rámci zadávání veřejných zakázek. V rámci historického exkurzu je vložena kapitola věnující se navrhované novele zákona o veřejných zakázkách, která vypichuje hlavní body, které zásadně ovlivňují a mění budoucí proces zadávání. Druhá část je prakticky orientována a začíná elektronizací veřejných zakázek a dále se soustředí na praxi zadávání. Současně jsou v této části práce definovány jak správní delikty zadavatelů tak i dodavatelů. Hlavním těžištěm práce je analýza nejzávažnějších kauz zadávání veřejných zakázek v oblasti ICT a definování největších chyb, ke kterým dochází. Současně jsou v této části práce nastíněny návrhy, jak situaci řešit.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses