Využitelnost nervového ovládání počítače - Němec, Pavel; Brixí, Radim, 1981-; Kalina, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Hlavním cílem práce je otestování využitelnosti přístroje pro nervové ovládání počítače na skupině deseti dobrovolníků. V další části práce se autor zaměřuje na problematiku Elektroencefalografie a převodu analogového neurosignálu z mozku do digitální podoby. Další kapitola popisuje na trhu již dostupné přístroje, které umožňují zákazníkům přímé ovládání počítače s využitím biosignálu z mozku. Detailněji je popsán přístroj vybraný pro účely této práce -- Emotiv Epoc. Posledním cílem práce je pokus o predikci vývoje technologie nervového ovládání počítače. Práce dokazuje využitelnost přístroje v současné podobě pro každodenní práci s aplikací Microsoft Project a představuje uživatele, kteří jsou schopni se naučit tímto přístrojem ovládat počítač za pouhých 980 minut tréninku.
Vedoucí práce: Radim Brixí
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses