Analýza trhu a produktů pro nervové ovládání počítače - Henych, Filip (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou trhu a přístrojů pro nervové ovládání počítače. Jejím hlavním cílem je zhodnocení současného trhu s přístroji a jejich možností využití při práci s informačními technologiemi a systémy. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První se zaměřuje na seznámení se s technologií pro nervové ovládání počítače. Je zde uvedena stručná historie vývoje, princip technologie, typy přístrojů, její současné využití a pozitiva a negativa, která přináší. Druhá část se zaměřuje na analýzu trhu. Shrnuje firmy působící na trhu i s jejich produkty a popisuje cílení firem na zákazníka. Je zde uveden stručný vhled do budoucího vývoje trhu. Třetí část se zaměřuje na praktické otestování dvou vybraných přístrojů pro nervové ovládání počítače. Testování zhodnotí jejich použitelnost pro ovládání informačních technologií a systémů. Pro účely testování budou sestaveny vlastní metodiky a zvolena vhodná hodnotící kritéria.