Google jako enterprise řešení firmy - Kutil, Ivan (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou cloud computingu a jeho vhodného nasazení do malé a střední firmy. Cílem práce je analyzovat nabídku produktů firmy Google a zjistit měřitelné výhody této platformy Základním východiskem práce je ohlédnutí do historie IT, zmapování vývoje a vztažení do souvislostí s pojmem cloud computingu. Tento pojem bude blíže představen a budou nalezeny jeho hlavní charakteristiky. V hlavní části práce budou zanalyzovány dostupné Google služby, technologie a platformy vhodné k využití ve firmách. Na problematiku bude pohlíženo nejen ekonomického hlediska, ale také technologického a bezpečnostního. Na praktických implementacích budou demonstrovány měřitelné výhody přechodu na Google cloud platformu. V závěrečném shrnutí budou zmíněny výhody a nevýhody platformy spolu s popisem praktických doporučení pro malé a střední firmy.