Google jako enterprise řešení firmy - Kutil, Ivan; Koubský, Petr, 1961-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou cloud computingu a jeho vhodného nasazení do malé a střední firmy. Cílem práce je analyzovat nabídku produktů firmy Google a zjistit měřitelné výhody této platformy Základním východiskem práce je ohlédnutí do historie IT, zmapování vývoje a vztažení do souvislostí s pojmem cloud computingu. Tento pojem bude blíže představen a budou nalezeny jeho hlavní charakteristiky. V hlavní části práce budou zanalyzovány dostupné Google služby, technologie a platformy vhodné k využití ve firmách. Na problematiku bude pohlíženo nejen ekonomického hlediska, ale také technologického a bezpečnostního. Na praktických implementacích budou demonstrovány měřitelné výhody přechodu na Google cloud platformu. V závěrečném shrnutí budou zmíněny výhody a nevýhody platformy spolu s popisem praktických doporučení pro malé a střední firmy.
Vedoucí práce: Petr Koubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses