Rozpočet EU a finanční vazby na rozpočtovou soustavu ČR, zhodnocení na příkladu vybraného operačního programu - Šípková, Petra (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou rozpočtu Evropské unie a jeho vztahem k rozpočtové soustavě ČR. Teoretická část pojednává o rozpočtové politice Evropské unie, státním rozpočtu a územních rozpočtech v ČR. Vzájemné vazby a efektivnost strukturálních fondů Evropské unie jsou hodnoceny v analytické části práce na příkladu projektu spolufinancovaného z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Analytická část sestává také z dotazníkového šetření, jehož výsledky ukazují na aktuální problémy a potřeby místních obyvatel. Celý text je doplněn grafy a tabulkami pro větší názornost.