Rozpočet EU a finanční vazby na rozpočtovou soustavu ČR, zhodnocení na příkladu vybraného operačního programu - Šípková, Petra; Peková, Jitka, 1946-; Jetmar, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou rozpočtu Evropské unie a jeho vztahem k rozpočtové soustavě ČR. Teoretická část pojednává o rozpočtové politice Evropské unie, státním rozpočtu a územních rozpočtech v ČR. Vzájemné vazby a efektivnost strukturálních fondů Evropské unie jsou hodnoceny v analytické části práce na příkladu projektu spolufinancovaného z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Analytická část sestává také z dotazníkového šetření, jehož výsledky ukazují na aktuální problémy a potřeby místních obyvatel. Celý text je doplněn grafy a tabulkami pro větší názornost.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses