Analýza vývoje daňového systému Ruska - Kazakova, Yulia (2012)
Práce se zaměřuje na současný daňový systém Ruské federace. Popisuje analýzu vývoje daňového systému Ruska. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je uveden stručný historický přehled používání daní v Rusku (předrevoluční období, období SSSR a formovaní moderního daňového systému Ruska). Obsahem druhé kapitoly jsou hlavní zásady tvorby daňového systému Ruska a popis vybraných daní, jejich podstata a funkce, legislativa o správě daní a poplatků (zejména Daňový kodex Ruské federace). Ve třetí části budou identifikovány nejdůležitější problémy daňového systému Ruska a popsány způsoby jejich řešení.