Analýza vybrané banky v kontextu bankovního sektoru ČR - Hegenbart, Roman (2012)
Diplomová práce se věnuje finanční analýze České spořitelny, a. s. Cílem je poukázat na důležitost vybraných finančních ukazatelů finanční analýzy banky jako specifické instituce pracující s penězi třetích osob. Práce je věnována nejen finanční analýze dosavadního vývoje banky k minulosti, ale i analýze ve vztahu k hlavním konkurentům v rámci referenční skupiny "velké banky". Analýza zahrnuje strukturu a vývoj bankovních aktiv a pasiv, strukturu a vývoj zisku, analýzu rentability, likvidity a kapitálové přiměřenosti. Dílčím cílem práce je zhodnocení situace bankovního sektoru ČR v relaci s ekonomickým klimatem na konci první dekády třetího tisíciletí.