Analýza vybrané banky v kontextu bankovního sektoru ČR - Hegenbart, Roman; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Prokop, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se věnuje finanční analýze České spořitelny, a. s. Cílem je poukázat na důležitost vybraných finančních ukazatelů finanční analýzy banky jako specifické instituce pracující s penězi třetích osob. Práce je věnována nejen finanční analýze dosavadního vývoje banky k minulosti, ale i analýze ve vztahu k hlavním konkurentům v rámci referenční skupiny "velké banky". Analýza zahrnuje strukturu a vývoj bankovních aktiv a pasiv, strukturu a vývoj zisku, analýzu rentability, likvidity a kapitálové přiměřenosti. Dílčím cílem práce je zhodnocení situace bankovního sektoru ČR v relaci s ekonomickým klimatem na konci první dekády třetího tisíciletí.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses