Analýza efektivity e-služeb veřejné správy ČR - Ješuta, Martin (2011)
Tato práce se soustředí na tématiku českého e-governmentu. Jejími východisky jsou strategické dokumenty České republiky, mezinárodní srovnání, v Čechách již realizované projekty a evropský rámec pro hodnocení e-governmentu. Z těchto poznatků je postavena metodika, která hodnotí efektivitu jednotlivých e-služeb veřejné správy a relevance této metodiky je následně ověřena dvěma pilotními měřeními.