Budoucnost outsourcingu IT v době SaaS - Šapovalov, Tomáš; Donát, Jiří, 1963-; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Informační technologie se vyvíjejí obrovským tempem. Stejně by se měl měnit i přístup podniků k nim. Otázkou ale je, jestli se tomu tak skutečně děje. Jestli jsou společnosti a jejich zaměstnanci vůbec schopni se přizpůsobovat novým technologiím tak rychle, jak tyto technologie vznikají. Jedním z fenoménů posledních let je doručování aplikací formou Software As A Service (SaaS, Software jako služba). Tento pojem je úzce spojen s problematikou Cloud computingu a jeho nasazení se dá řešit outsourcingem firemní IT struktury. Zde se nám tedy potkávají 3 velmi exponované pojmy, které se často zaměňují či používají ve špatném kontextu. Tato práce je zaměřena na vysvětlení těchto pojmů v kontextu podnikové informatiky a na analýze aspektů, které je ovlivňují. Zejména cloud computing je moderním pojmem, o kterém všichni mluví, ale málokdo ví, co to přesně znamená a co by to mohlo přinést konkrétnímu podniku. Na tyto otázky tato práce odpovídá, neboť pomáhá utřídit si souvislosti a rámec, ve kterém je o případných změnách v podnikové IT infrastruktuře třeba rozhodovat. První část práce je zaměřena na osvětlení základních pojmů a jejich zasazení do vzájemného kontextu. Druhá část se pak věnuje současným trendům v této oblasti tak, aby bylo možné vyvodit závěry v podobě predikce předpokládaného vývoje v následujících letech.
Vedoucí práce: Jiří Donát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses