Finanční služby z hlediska daně z přidané hodnoty - Dobrovolný, Pavel (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou osvobození finančních služeb od DPH. Teoretická část je věnována osvobozeným plněním od DPH bez nároku na odpočet. Praktická část je zaměřena na způsob stanovení daňové povinnosti u osvobozeného plnění a zdanitelného plnění na modelovém příkladu daňového subjektu. Závěr práce je věnován porovnání daňové povinnosti v případě možnosti plného nároku na odpočet a v případě kráceného nároku na odpočet.