Přímé zahraniční investice v Jihočeském kraji - Čurdová, Ivana (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem přímých zahraničních investic v souvislosti s lokalizačními faktory. V teoretické části jsou shrnuty teorie lokalizace firmy a jejich vývoj. Navazuje definování a rozdělení přímých zahraničních investic. Praktická část analyzuje příliv přímých zahraničních investic v konkrétním regionu -- Jihočeském kraji. Analýza se zaměřuje na zemi původu investora, popis podpořených sektorů hospodářství a analýzu vybraných lokalit. V závěru jsou shrnuty všechny získané poznatky a na jejich základě vymezeny hlavní lokalizační faktory pro příliv přímých zahraničních investic do Jihočeského kraje.