Přímé zahraniční investice v Jihočeském kraji - Čurdová, Ivana; Damborský, Milan, 1980-; Piecha, Marian, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem přímých zahraničních investic v souvislosti s lokalizačními faktory. V teoretické části jsou shrnuty teorie lokalizace firmy a jejich vývoj. Navazuje definování a rozdělení přímých zahraničních investic. Praktická část analyzuje příliv přímých zahraničních investic v konkrétním regionu -- Jihočeském kraji. Analýza se zaměřuje na zemi původu investora, popis podpořených sektorů hospodářství a analýzu vybraných lokalit. V závěru jsou shrnuty všechny získané poznatky a na jejich základě vymezeny hlavní lokalizační faktory pro příliv přímých zahraničních investic do Jihočeského kraje.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses