Spotřební daně z tabákových výrobků - Sádovský, Martin (2012)
Bakalářská práce se zabývá spotřební daní z tabákových výrobků. Hlavním cílem práce je objasnit způsob zdanění tabákových výrobků dle legislativních dokumentů platných v České republice. Způsob zdanění tabákových výrobků vychází z první části práce, kde je obecně definováno zdanění komodit podléhající spotřební dani. Následně je provedena analýza celkového daňového zatížení cigaret a pomocí komparace stanoven závěr, zdali Česká republika plní požadavky Evropského společenství. Rozborem sazeb daní do roku 2014 je určen vliv na výši daně. Zavěrečná čast práce se věnuje významnosti příjmů spotřebních daní z tabákových výrobků.