Daňové zatížení základních druhů příjmů v ČR - Doležalová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem práce je analyzovat historický vývoj daňového zatížení základních druhů příjmů domácností v ČR mezi lety 1989 -- 2010, a to u konkrétních dvou typů domácností (domácností zaměstnanců a domácností samostatně činných osob). V teoretické části je definován pojem daňová reforma. Dále jsou popsány jednotlivé reformy v oblasti zdanění příjmů fyzických osob, které proběhly v České republice od roku 1989. Naznačen je také budoucí vývoj v této oblasti. Praktická část se zaměřuje na analýzu vývoje daňového zatížení u vybraných typů domácností. Stěžejním zdrojem dat jsou Statistiky rodinných účtů.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses