Analýza dopadu změny ve zdanění dovozu neobchodního zboží - Mrkvičková, Jana (2012)
Cílem předkládané bakalářské práce je analyzovat dopad změny ve zdanění dovozu neobchodního zboží. Práce je zaměřena na změny týkající se osvobození od daně při dovozu zboží a upřesňuje, na jaké zboží se dané osvobození vztahuje. Úvodní část práce je věnovaná nákupnímu chování spotřebitelů na internetu. Druhá část práce je zaměřena na změny ve zdanění dovozu neobchodního zboží. V závěrečné části práce je provedena analýza dat získaných pomocí dotazníku a potvrzena nebo vyvrácena hypotéza znějící: Snížením limitu při dovozu zboží ze 150 EUR na 22 EUR se zájem o dovoz neobchodního zboží sníží a zároveň se zvýší poptávka po neobchodním zboží z Evropské unie.