Vyhodnocení efektivnosti investic obnovitelných zdrojů energie na příkladu malých vodních elektráren - Pavlíčková, Eva (2012)
Práce ze zabývá využitím obnovitelných zdrojů energie s bližším zaměřením na vodní energii, zejména malé vodní elektrárny v České republice. Měla by objasnit legislativní a technický rámec výroby energie v malých vodních elektrárnách, druhy podpor a jejich výši a dostupnost pro provozovatele. Na příkladech čtyř případových studií budou aplikovány poznatky z teoretické části a popsána jejich specifika. Dále pak bude s pomocí vybraných metod provedeno zhodnocení investic, které byly uskutečněny nebo se u zvolených případů chystají uskutečnit.