Metodika a standardy modelování podnikových procesů - Cenigová, Ivana (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou procesního řízení a modelování. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. První kapitola teoretické části je věnována metodikám procesního řízení. Druhá kapitola popisuje standardy procesního modelování. Třetí kapitola je věnována metodice MMABP vyvíjené na VŠE, která se zabývá procesním řízením a modelováním. Praktická část práce obsahuje dvě kapitoly. První z nich se zabývá dotazníkovým šetřením v oblasti procesního modelování včetně jeho vyhodnocení. Druhá kapitola praktické části je zaměřena na reengineering firemních procesů v oddělení nadnárodní společnosti.