Využití pojistných produktů z pohledu taxislužby - Horáková, Kateřina (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou využití pojistných produktů při podnikání v oblasti taxislužby, a to konkrétně pojištěním odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, havarijním pojištěním, flotilovým pojištěním a pojištěním odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli. Hlavním cílem práce je analýza pojištění automobilů s ohledem na provoz taxislužby a vytvoření pojistného programu pro vybranou společnost. V obecné části jsou vymezeny základní charakteristiky výše uvedených pojistných produktů a jejich specifika z pohledu taxislužby. Součástí práce je také srovnání několika nabídek pojištění odpovědnosti zaměstnance na základě modelového příkladu a zhodnocení dvou nabídek flotilového pojištění pro konkrétní firmu.