Perspektívy financovania terciárneho vzdelávania v Českej republike - Pálešová, Linda; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Táto bakalárska práca pojednáva o možnostiach financovania terciárneho vzdelávania v Českej republike. Prvá časť sa zaoberá súčasným stavom financovania vzdelávania a jeho nedostatkami. Z nich vyplýva nutnosť reformy vysokého školstva, ktorá sa pravdepodobne neobíde bez dodatočných finančných prostriedkov vo forme finančnej spoluúčasti študentov. Problematike školného, jeho foriem a argumentov pre a proti som sa preto venovala v ďalšej časti tejto práce. Pomerne obsiahla časť ďalej popisuje finančnú podporu zo strany štátu, ktorá bude nutnosťou v prípade zavedenia školného. Najprv hodnotím súčasný stav priamej a nepriamej finančnej podpory, kde upozorňujem na jej neefektívnosť. Následne popisujem a analyzujem tri konkrétne modely financovania základnej študentskej pôžičky, ktoré navzájom komparujem a hodnotím. V závere sa dostávam k odporúčaniu najefektívnejšieho modelu.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses