Analýza projektů silniční infrastruktury Spolkové republiky Německo - Holba, Pavel (2011)
Cílem této diplomové práce je zjistit přínos a další perspektivy projektů silniční infrastruktury realizovaných ve spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Za tímto účelem je v práci provedena analýza projektů tohoto typu realizovaných, příp. připravovaných na území Spolkové republiky Německo. V první kapitole je stručně charakterizováno prostředí, v němž byly projekty realizovány. Dále se věnuji legislativě, která danou problematiku upravuje. Poznatky získané z provedené analýzy projektů realizovaných ve spolupráci veřejného a soukromého sektoru jsou srovnávány s údaji o projektech uskutečněných konvenčním způsobem. Nakonec jsou získané poznatky shrnuty a vedou k závěru, že spolupráce veřejného a soukromého sektoru na projektech silniční infrastruktury má svou budoucnost a může být přínosem i pro ostatní evropské státy včetně České republiky.