Technologie RFID v ekonomických sektorech. - Kuchařová, Hana (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na přiblížení technologie RFID. Úvodní část analyzuje její historický vývoj, uvádí základní prvky potřebné pro její fungování a standardy umožňující její šíření v dodavatelsko-odběratelských řetězcích. Dále jsou shrnuty její obvyklé aplikace jako systémy pro sledování polohy v reálném čase, vysledovatelnost či identifikace osob. V neposlední řadě je shrnuto využití v jednotlivých ekonomických sektorech. Poslední část navrhuje vhodný postup při jejím zavádění do podniku, zaměřený na vlastní realizovatelnost projektu, která je určována v rámci úvodní studie na základě metodiky MMDIS.