Technologie RFID v ekonomických sektorech. - Kuchařová, Hana; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Unucka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na přiblížení technologie RFID. Úvodní část analyzuje její historický vývoj, uvádí základní prvky potřebné pro její fungování a standardy umožňující její šíření v dodavatelsko-odběratelských řetězcích. Dále jsou shrnuty její obvyklé aplikace jako systémy pro sledování polohy v reálném čase, vysledovatelnost či identifikace osob. V neposlední řadě je shrnuto využití v jednotlivých ekonomických sektorech. Poslední část navrhuje vhodný postup při jejím zavádění do podniku, zaměřený na vlastní realizovatelnost projektu, která je určována v rámci úvodní studie na základě metodiky MMDIS.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses