Vývoj a význam Business Intelligence v období ekonomické krize - Prchlík, Tomáš; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této diplomové práce je vytvořit komplexní přehled toho, jak ekonomická ovlivnila vývoj trhu Business Intelligence. Úvodní část je věnována obecným principům Business Inteligence technologií. Následuje analýza a identifikace problémů komerčního sektoru spojených s nedávným hospodářkým úpadkem, ale i nedostatků, kterých se vedení podniků dopouští v dobách ekonomického růstu, a návrh řešení těchto problémů pomocí aplikací Business Intelligence. Další část práce se zaměřuje na globální anlýzu přínosů těchto řešení a jejich budoucího vývoje. Jako argumentace pro podtržení významu BI slouží závěrečná část práce, která má za úkol rozebrat jednotlivé uspěšné implementace BI v různých podnicích operujících v nejrůznějších odvětvích. Práce si klade za cíl nejen zanalyzovat a zdokumentovat vývoj a změnu chápání Business Inteligence v průběhu ekonomické krize, ale také motivovat případné čtenáře z řad managemtu ke zvážení, zda by neměli apelovat na pořízení BI ve svých podnicích. Práce by jim měla dokázat, že pokud v krizi investují do Business Intelligence, nebudou muset následněsahat k nepopulárním řešením problémůve svých podnicích. To, že je téma práce aktuální, podtrhuje vývoj situace světové ekonomiky. Pokud světová ekonomika nenabere v nejbližší době správný směr, stojíme na počátku další, možná ještě významnější krize. V příloze jsou shrnuty vstupy BI aplikací, různé postupy zpracování a analýz těchto informací a možnosti použití jejich výstupů pro zlepšení fungování podniku.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses