Legislativní problematika zpracování pryžového odpadu - Harant, Petr; Říhová, Zora, 1948-; Janovský, Vladan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato diplomová práce zpracovává problematiku legislativy pryžového odpadu, se zaměřením na odpadní pneumatiky. Cílem práce je kompletní zanalyzování stávající legislativy včetně nově připravovaných úprav s důrazem na konkrétní přetrvávající problémy. Dále je představen projekt druhotné materiálové recyklace, vznikající v současných právních podmínkách. Na projekt je nahlíženo v rámci metodik projektového řízení, přičemž v závěru je navrženo doporučení pro ideální postup projektového řízení pro realizaci podobného projektu. Při realizaci práce byla navázána úzká spolupráce s realizátory zmíněného projektu. Zároveň byly při získávání informací týkajících se legislativy osloveny příslušné úřady a celá problematika byla s úřady konzultována. V úvodu práce je čtenář seznámen se základními pojmy souvisejícími s projektovým managementem a vlastnostmi pneumatik. Následně je zmapována příslušná legislativa ohledně odpadních pneumatik. Poslední část práce je věnována projektu druhotné materiálové recyklace, v jejímž závěru je navržen průběh jednotlivých fází životního cyklu projektu s využitím poznatků z projektového managementu.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses