Urgentná letecká preprava v automobilovom priemysle - Uhrin, Marián; Zelený, Lubomír; Rod, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práca si kladie za cieľ podrobne popísať význam a problematiku urgentných prepráv s dôrazom na využitie leteckej prepravy. Zameriava sa na automobilový priemysel ako odvetvie ovplyvnené zoštíhľovaním výroby i procesov a poukazuje na vysoké požiadavky na logistické systémy. Nedodržanie dodacích termínov ohrozuje plynulosť výroby a môže spôsobiť vysoké finančné škody. Práca analyzuje najrýchlejšie formy leteckých prepráv ako možné riešenia krízových situácií. Popisuje všetky aspekty transportov a proces ich organizácie z pohľadu konkrétnej špedičnej spoločnosti špecializovanej v odbore. Je uskutočnený výskum prepravných možností na konkrétnej trase s dôrazom na analýzu leteckej obslužnosti a nákladov pre jednotlivé typy prepráv. Výsledkom je zhodnotenie ich efektívnosti a návrh optimálnych riešení.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses