Leasing a bankovní úvěr jako alternativy financování podnikových investic - Zhedzik, Artsiom (2011)
Hlavním cílem práce je poskytnout všeobecný přehled o leasingu jako o formě financování majetku, ve srovnání s úvěrem. Popsat leasing a vymezit jeho druhy historie a funkcí. Vymezit právní a daňové aspekty leasingu. Dalším cílem je zachytit formy účtování leasingu a vyhodnotit leasing v porovnání s úvěrem na příkladech s použitím různých metod.