Analýza vlivu vybraných faktorů na využívání městské hromadné dopravy - Kašpar, Petr; Vejchodská, Eliška, 1978-; Louda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na využívání městské hromadné dopravy v Evropě. Cílem vytyčeným touto prací je za pomoci korelační analýzy zjistit, zda je výše dotací městské hromadné dopravy a vlastnická struktura rozhodujícím kritériem pro počet cestujících, jako dodatečnou proměnnou posuzujeme vliv složení vozového parku. K analýze posloužila sekundární data získaná ze studie Univerzity Dublin. Výpočet závislost nepotvrdil ani nevyvrátil. Tím poskytuje prostor pro další zkoumání. Po analýze obsáhlejšího data setu by měl následovat rozbor povahy dotací, výběru dopravců, smluvních podmínek a dalších vlivů ovlivňujících využívání městské hromadné dopravy.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses