Účetnictví a daně - Koutníková, Pavlína (2011)
Diplomová práce pojednává o účetnictví a daních ve formě posuzování provázanosti účetního a daňového systému. Na základě analýzy historického vývoje bylo provedeno posouzení vlivu daňového systému na účetní věrné zobrazení. Práce se zabývá transformací účetního výsledku hospodaření na základ daně u právnických osob očištěním daňových výnosů a vyloučením daňově neuznatelných nákladů.Samostatná oblast je věnována institutu odložené daně, důvody jejího vzniku, výpočtu a účtování. Závěrem je uveden praktický příklad znázorňující uvedené postupy.