Účetnictví a daně - Koutníková, Pavlína; Müllerová, Libuše, 1945-; Cardová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce pojednává o účetnictví a daních ve formě posuzování provázanosti účetního a daňového systému. Na základě analýzy historického vývoje bylo provedeno posouzení vlivu daňového systému na účetní věrné zobrazení. Práce se zabývá transformací účetního výsledku hospodaření na základ daně u právnických osob očištěním daňových výnosů a vyloučením daňově neuznatelných nákladů.Samostatná oblast je věnována institutu odložené daně, důvody jejího vzniku, výpočtu a účtování. Závěrem je uveden praktický příklad znázorňující uvedené postupy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses