Spoplatnenie cestnej dopravy v Londýne - Koscelník, Štefan; Zelený, Lubomír; Kiovsky, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cieľom tejto práce je popis a hodnotenie projektu spoplatnenia cestnej dopravy v meste Londýn. V teoretickej časti je spracovaná problematika dopravy v mestských podmienkach, jej základné druhy, problémy a možné prístupy k jej riešeniu. Súčasťou je aj popis elektronických mýtnych systémov ako nástrojov používaných v riadení dopravy v meste. Praktická časť sa zaoberá použitím video-detekčnej technológie spoplatnenia cestnej dopravy v meste Londýn. Zahrňuje proces prípravy a realizácie projektu, jeho základné princípy fungovania a úpravy vykonané počas doby jeho fungovania. Nasleduje zhodnotenie projektu z hľadiska vplyvu na dopravu, obchodnú aktivitu a kvalitu ovzdušia v meste. V závere práce sú odporúčania pre prípadnú realizáciu podobného systému spoplatnenia v podmienkach mesta Prahy.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses