Principy nakládání s tzv. toxickými aktivy v evropském bankovním sektoru - Novák, David; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou toxických aktiv a jejich významem pro evropský bankovní sektor. Toxická aktiva definuje, popisuje jejich vznik, základní vlastnosti a historii. Druhá část je věnována státní podpoře bankovního sektoru zasaženého finanční krizí. Stát využívá zejména státní záruky za závazky bank, kapitálové injekce a podporu aktiv. Práce stručně popisuje principy a cíle státní pomoci. Třetí část se zabývá praktickou aplikací státní pomoci v Evropské unii. Práce se dále zaměřuje na irskou bankovní krizi. Poslední část je věnována aktuální situaci v České republice a bankovní krizi z 90. let minulého století.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses