Analýza vztahu mezi ziskovostí firem a jejich úspěšností na trhu veřejných zakázek - Šneková, Gabriela (2012)
Tématem této práce je analýza ziskovosti firem a jejich úspěšností na trhu veřejných zakázek. V první části se práce zaměřuje na charakteristiku veřejných zakázek, jejich dělení podle různých hledisek a ve finále na právní úpravu jako důležitý nástroj regulace trhu. V druhé části práce je zmiňovaná problematika korupce ve veřejných zakázkách jako obtížnost trhu a brzdící faktor přílivu zahraničních investic. V další části je představeno odvětví stavebnictví, ve kterém se tato práce orientuje. V této kapitole jsou popsána současná data a vývoj v minulých letech ve stavebnictví. V předposlední části je vysvětlena ziskovost a její ukazatele použité v analýze práce. Poslední kapitola je pak věnována samotné analýze a výsledku práce.