Analýza vztahu mezi ziskovostí firem a jejich úspěšností na trhu veřejných zakázek - Šneková, Gabriela; Pavel, Jan, 1978-; Holubářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tématem této práce je analýza ziskovosti firem a jejich úspěšností na trhu veřejných zakázek. V první části se práce zaměřuje na charakteristiku veřejných zakázek, jejich dělení podle různých hledisek a ve finále na právní úpravu jako důležitý nástroj regulace trhu. V druhé části práce je zmiňovaná problematika korupce ve veřejných zakázkách jako obtížnost trhu a brzdící faktor přílivu zahraničních investic. V další části je představeno odvětví stavebnictví, ve kterém se tato práce orientuje. V této kapitole jsou popsána současná data a vývoj v minulých letech ve stavebnictví. V předposlední části je vysvětlena ziskovost a její ukazatele použité v analýze práce. Poslední kapitola je pak věnována samotné analýze a výsledku práce.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses